Drone Agricole

DJI Agras T40: Un Nou Standard în Agricultura de Precizie

Postat în:
1/4/2024
Investește în cea mai nouă tehnologie agricolă!

Optimizează costurile cu tratamentele agricole din ferma ta! Cu drona DJI Agras T30!

Modulul orchid al dronei agricole DJI Agras T30
Vezi Drona DJI Agras T30

Despre DJI și Aportul Său în Agricultura Modernă:

DJI, lider incontestabil pe piața globală a dronelor, aduce în prim-plan soluții tehnologice avansate care răspund nevoilor diversificate ale fermierilor. Printre acestea se numără și DJI Agras T40, o dronă agricolă de ultimă generație care redefinește standardele de eficiență și precizie în domeniu.

DJI Agras T40

DJI Agras T40 este un dronă agricolă avansată, oferă îmbunătățiri semnificative ale eficienței față de predecesorul său, Agras T30. Proiectată pentru a sprijini eficiența și precizia în agricultură este dedicată in special fermelor de peste 100 de hectare, asta nu inseamna ca nu satisface si nevoile micilor fermieri.

Caracteristici Tehnice și Avantaje

Aeronava este echipată cu un sistem de pulverizare puternic, capabil să acopere suprafețemari în mod eficient și precis avand o latime de lucru de pana la 11 metri. Drona utilizează tehnologia de pulverizare de precizie, asigurându-se că culturile primesc cantitatea optimă de pesticide sau îngrășăminte, minimizând risipa și maximizând sănătatea culturilor. Această caracteristică este crucială în special pentru culturi precum grâul, orzul și rapita, deoarece permite aplicarea țintită și controlată a substanțelor chimice, ceea ce duce laîmbunătățirea randamentului și la reducerea impactului asupra mediului.

Unul dintre avantajele cheie ale dronei Agras T40 este capacitatea sa de a funcționa în mod automat,folosind senzori avansați de la bord și tehnologie GPS. Puteți programa drona să urmeze traiectorii de zbor specifice și să ajustați parametri precum altitudinea, viteza și volumul de pulverizare în funcție de cerințele unice ale culturilor lor. În plus, sistemul inteligent de control al zborului dronei asigură o navigare precisă, dispune de un radar omnidirecțional și de viziune binoculară pentru a detecta obstacolele la o distanță de până la 50 de metri. Astfel, DJI T40 poate fi pilotată și pe terenuri complexe,cum ar fi livezile și viile din zonele de deal.

Drona T40 vine cu mai multe îmbunătățiri de design care permit o pulverizare mai uniformă, precum și o mai bună durabilitate și rezistență la coroziune. În plus, drona acceptă senzori de monitorizare a greutății întimp real pentru a optimiza împrăștierea și a oferi alerte precise de reumplere.

Tehnologie și Echipamente Adiționale

DJI a echipat T40 cu o cameră UHD și un gimbal reglabil, astfel încât drona să poată colecta imagini ale terenurilor agricole și livezilor în timp real, să construiască hărți la nivel local și să identifice automat limitele parcelelor și obstacolele pentru planificarea inteligentă a traseului și pentru o pulverizare și împrăștiere eficientă.

Mai mult, cu ajutorul platformei cloud DJI Smart Agriculture, utilizatorii pot automatiza inspecțiile pe teren, analiza creșterii culturilor și monitorizarea bolilor. În plus, asocierea acestui sistem cu drona multispectrală DJI Phantom 4 Multispectral sau DJI Mavic 3 Multispectral, permite fermierilor să aplice soluții în funcție de variabile specifice, conform unei hărți de prescriere a terenului agricol generată automat.

Între timp, noua și îmbunătățita baterie de zbor inteligentă de 30.000 mAh a DJI T40 promite o durată de viață ultra-lungă cu 1.500 de încărcări. Hub-ul de încărcare inteligentă poate alimenta complet o baterie în 9 minute. Telecomanda inclusă este prevăzută cu un afișaj de înaltă definiție, care oferă date de zbor în timp real, imagini video și starea operațională dintr-o privire. Ea dispune de o baterie internă cat si una externa care impreuna duc la o autonomie de pana la 2 ore. Această caracteristică asigură faptul că operatorii pot monitoriza și controla activitățile de pulverizare ale dronei cu ușurință și precizie.

Procesorul cu 8 nuclee face posibilă cartografierea a 6,67 hectare în 10 minute. Minimizează călătoriile irosite cu ajutorul planificării inteligente a traseului, pentru o mai mare eficiență. Ecranul marede 7 inchi cu luminozitate ridicată oferă o vedere mai largă, cu detalii rafinate. O gamă largă de butoane fizice personalizate oferă un control flexibil.

În concluzie:

Agras T40 reprezintă un instrument esențial pentru agricultura modernă, oferind o soluție fiabilă și eficientă pentru tratamentul culturilor. Deși nu am reușit să o testăm, în curând vom avea posibilitateade a opera cu noul model DJI Agras T50.

Bîrsan Liviu
Tehnician Drone

Ești gata să faci o schimbare în fermă?

Pentru achiziții, prestări servicii sau orice altceva, nu uita că suntem disponibili la orice oră!