Drone Agricole

Lansarea Oficială A Dronei DJI Agras T50

Postat în:
4/25/2024
Investește în cea mai nouă tehnologie agricolă!

Optimizează costurile cu tratamentele agricole din ferma ta! Cu drona DJI Agras T30!

Modulul orchid al dronei agricole DJI Agras T30
Vezi Drona DJI Agras T30

Astăzi, 25 aprilie 2025 producatorul DJI Agriculture lansează oficial cea mai performantă dronă - DJI Agras T50.

Acest model mult așteptat este disponibil fermierilor din România. Drona DJI Agras T50 vine cu numeroase îmbunătățiri față de precedesorul său,  DJI Agras T30 lansat în 2021.

Drona DJI Agras T50 are o productivitate maximă de 210 hectare / zi  pentru pulverizarea produselor de protecție a plantelor în agricultură, 48 hectare / zi în aplicarea tratamentelor pe culturi speciale, posibilitate de împrăștiere îngrășăminte  chimice cu un randament de 1.5 Tone pe oră.

Caracteristici prin care se evidențiază:


- Sarcină utilă de 50 Kg - 40 l rezervor pulverizare agricultura, 75 l pentru sistemul de împrăștiere ( granule cu diametru de 0.5 mm- 5 mm)
- Lățime de lucru extinsă  de 11 metri
- Sistem de pulverizare centrifugal, cu posibilitate de modificare a picăturii între 50-500 microni, dimensiuni egale și perfect distribuite (automat din telecomandă)
- Debit mare: de la 16 l minut cu 2 duze, până 24 l minut în configurație pentru horticultură.
- 2 pompe cu antrenare magnetică, cost scăzut de întreținere, versatilitate mare pentru formulări ale produselor.
- Telecomandă integrată RC Plus, cu o interfață de 7 inchi
- Posibilitate de realizare ortofotoplan parcelă - cartare a 70 ha în 60 minute (conexiune RTK, precizie până la 2 cm)
- Funcție de efectuare cartografiere doar pe anumite porțiuni (pentru obstacole, fixare precisă a marginilor)
- Cameră UHD FPV- cu unghi reglabil, afișare extinsă
- 4 antene radio, 2 km distanță de control
- Sistem de siguranță optimizat: două radare omnidirectionale + 2 sisteme de viziune binoculară, cu posibilitatea de evitare a obstacolelor din mai multe direcții, ocolire obstacole complexe
- Posibilitate de efectuare traseu pe tern cu pantă de până la 50 grade, cartografiere cameră FPV până la 20 grade.
- Accesoriu suplimentar DJI Relay- releu utilizat pentru evitarea pierderii semnalului (transmiterea video RC plus și dronă)
- Acumulator 30 Ah, 1500 cicluri asigurate prin garanție, încărcare rapidă în 9 minute.
- Funcții noi: împărțire teren pentru misiuni diferite de pulverizare, salvări de misiuni optimizate, selectate mai multe parcele pentru aplicare continuă, opțiune de pulverizare laterală ( în apropierea obstacolelor, limite de parcelă), segmentarea rutelor pentru operare particularizată.
- Opțiune de traseu pentru aplicare variabilă a pesticidelor, semințelor pentru culturi verzi sau a îngrășămintelor.

Despre Drone Agricole RIAGRO - Pionierii dronelor agricole din Europa

Am început testarea dronelor pentru agricultură din 2020, verificând eficacitatea  produsele utilizate de fermieri în câmpuri experimentale, pe diferite culturi, în mai multe puncte la nivel național. Din 2021 s-a extins divizia de prestări-servicii, urmând ca la finalul anului datorită cerințelor fermierilor să demarăm comercializarea  aceste echipamente. Anul 2022 a fost dedicat perfecționării în domeniul tehnologiei dronelor, reparația și întreținerea echipamentelor, dar mai ales oferirea de asistență post-vânzare clienților. Începând cu anul 2023, am devenit dealer Autorizat și Service autorizat DJI Agriculture, oferind inclusiv componenta de garanție.

Posibilitate de alegere a unor  pachete de instruire complexe, sprijin în utilizarea tehnologie dronelor, instructaj pentru obținerea certificatelor de pilot, a înscrierii dronelor, dar mai ales introducerea in legislația UAS specific, consultanță specializată în aplicarea cu volum-ultra-redus a pesticidelor, asistență tehnică 24/7.

Suprafețele acoperite de echipă și colaboratorii Riagro cresc de la lună la lună, astfel, putem să vorbim de peste 40.000 hectare aplicate până la momentul actual. Efectuarea tratamentelor de calitate, în condiții de siguranță este principalul obiectiv al nostru.

Dronele din seria AGRAS  sau Mavic Multispectral sunt disponibile pe Afir, sub denumirea mărcii DJI, astfel se poate face achiziționarea inclusiv prin intermediul fondurile europene. Echipamente care sunt eligibile pentru agricultura de precizie, reducând semnificativ costurile de achiziție și întreținere a fermierilor.

Șerban Mădălina
Inginer Agronom

Ești gata să faci o schimbare în fermă?

Pentru achiziții, prestări servicii sau orice altceva, nu uita că suntem disponibili la orice oră!